ca 25 st
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat margarin eller smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g margarin eller smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Pensling:
ägg
Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten
1. Smula ned jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst.
2. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg.
3. Kavla ut den till en stor fyrkant 40×40 cm, på en mjölad arbetsbänk.
4. Skär den i fyrkanter, 8×8 cm.
5. Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna.
6. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen.
7. Lägg bröden i veckade pappersformar. Ställ dem på plåtar.
8. Låt dem jäsa övertäckta ca 2 tim i rumstemperatur.
9. Pensla bröden med uppvispat ägg.
10. Grädda dem mitt i ugnen i 250 grader, 5-8 min. I varmluftsugn i 200 grader, ca 8 min.
11. Låt bröden kallna utan bakduk på galler. Glasera bröden med florsockerglasyr strax innan de ska serveras.
Tips:
Frys in bröden gräddade utan glasyr eller ogräddade efter jäsningen. Grädda dem enligt ugnstemperatur och tidsangivelsen ovan.
Receptet kom från Inga Bohman.
Vad kommer härnäst? Husmorstips á la Allers och Svensk Damtidning? Typ klassikern “Om bestickkorgen till diskmaskinen gått sönder kan man klippa till flugsmällebitar i lagom storlek och linda dit…” (?) \o/
Ha ha va fan nu :-S baka nu får du ge dig
Ser förjävligt äckligt ut, faktiskt.
Ge oss Stefan tillbaka.
Fan Steffo, det här var å det grövsta!
Kommer inte sugbloggen tillbaka i sin rätta bemärkelse kommer jag kalla dig för kötth***..
Totalt 275 gram matfett i 25 bullar??? Är int det lite mycket?
Världens godaste bullar 😀 me like a lot!!!!!!!