Undrar om han är glad nu? Dave med orkestern.
Som faktiskt har “förlorat” pengar (dvs ett uteblivet köp) – men inte på grund av illegal nedladdning UTAN på grund av att hans musik INTE går att ladda ned lagligt OM man inte bor i USA. I alla fall i Norge. I Sverige och Itunes kan man köpa en låt för 9 spänn. Men norrmännen kan det tydligen inte i alla fall inte enligt artikelförfattaren som kallas för skitunge och pirat när han surt twittrade att han inte fick KÖPA låten. Representanten för Warner kommenterade via twitter att han då kunde ladda ned låten illegalt och skriva om det på sin skitblogg.
Aj aj!
När en artist säger “jag satsar på att slå internationellt” så är det högst påkallat att också ta den diskussionen med skivbolaget, dvs om artisten är tillåten att slå internationellt och tillåten att ha fans som vill betala i världen? Fråga Spotify varför de rensar ut en massa låtar.
“Musiktjänsten Spotify tvingas ta bort låtar från sitt arkiv. Skivbolagen kräver dessutom att vissa låtar bara kan avlyssnas i utvalda länder.”
Snacka om livegen. Till och med efter sin död. Jag försökte lyssna på en Otis Redding låt i Spotify idag. Tjenare liksom. Otis dog 1967. Låten (Love Man) släpptes 1969(!?). 2009 får inte jag lyssna på låten i radio. 2009 röstade man även för att förlänga skyddstiden på inspelat material med ytterligare 20 år. …Stackars fattiga artist va?
GLÖM INTE: Till branschen (speciellt Warner) INTERNET GLÖMMER ALDRIG (printa gärna ut och sätt upp det på väggen) – inte ens om du försöker radera beviset! Det finns ALLTID någon jävel som sparar på information. Information har en tendens att sprida sig. Inte speciellt smart att hoppa på era kunder-speciellt inte när de faktiskt har en möjlighet att göra sin röst hörd. Så frågan är om ursäkten accepteras eller inte är helt beroende på hur ni fortsätter att bete er.Sen är det här stor humor:
Ja eller hur?
Vi glömmer inte att det är Warner som tystar YouTube.
Vi glömmer inte…
Andra bloggar om dissa kunder, warner, twitter, information, fildelning, youtube, otis redding, dave matthews band, skivbolag, spotify, itunes, musik
Du förutsätter att en artist måste tillgängliggöra musik i alla format.
Om en viss artist enbart vill sälja CD-skivor så är det dess rätt.
Det är alldeles för mycket “buhu” nu!
@ . – jag förutsätter ingenting. Jag funderar över huruvida “artisten” har någon sägning whatsofuckingever över vilket format, media eller territorium att tillgängliggöra “sin” musik…
här finns inget “buhu”…du måste blandat ihop mig med Gessle
Eller Walter…
Jag tror att domen mot PB gjort industrin arrogant(are). De tror de kan komma undan med vad som helst.
Man undrar om Warner – någonsin – har kollat upp vad “hybris” egentligen betyder?